Симпатизанти на ГЕРБ обявиха, че ще се събрат тази сутрин пред

...
Симпатизанти на ГЕРБ обявиха, че ще се събрат тази сутрин пред
Коментари Харесай

Гербери отиват с Борисов на разпит

Симпатизанти на ГЕРБ оповестиха, че ще се събрат тази заран пред постройката на Главна дирекция " Национална полиция ", където от 9:30 ч. е свикан на разпит някогашният министър председател Бойко Борисов. Герберите се проведоха предния ден в обществените мрежи.

Борисов заяви във вторник, че е получил призовка, с която е извикан да даде показания пред контрольор от Министерство на вътрешните работи. " Най-вероятно ще ме питат за какво съм взел участие в изборите. Защо съм им бил водачите. Защо партията ми е толкоз стегната и по кое време ще се откажа. ГЕРБ им е костицата в гърлото. Надявам се да си излеза жив. Може и да ме задържат ", възмути се той.

Наскоро служебният вътрешен министър Бойко Рашков сподели, че някогашният министър председател ще бъде проверяван във връзка сигнал за оказван напън върху очевидец. По негови думи Борисов е отправял смъртни закани към предприемач, че " фамилията му няма да разбере дали не яде неговото месо ". Това следствие против водача на ГЕРБ касае изтеклия преди години запис, станал прочут като " Ти си го избра ". От обясненията на Рашков се разбра, че става дума за следствие за злоупотреби против министър от първия кабинет на ГЕРБ, като материалният интерес е бил " към 200 000 лв. ". 

В средата на юни бяха привикани на разпит и останалите участници в записите от вкъщи на Борисов в Банкя - някогашният аграрни министър от първото му държавно управление Мирослав Найденов, както и някогашният градски прокурор на София Николай Кокинов.

В изтеклия запис " Ти си го избра " се чува Бойко Борисов да пита прокурор Кокинов: " А неговото (на Мирослав Найденов) дело по какъв начин го виждаш? "

Кокинов отвръща: " Никак не го виждам, тъй като дочух, че неговият очевидец, по какъв начин се споделяше, Светльо... Чувам, че отново е бил отбой след последното си посещаване. Даже злите езици разправят, че дръпнал си го бил нещо, по този начин ми споделиха, от летището. Колко е правилно, не знам. Ами такива клюки се носят в Съдебната палата. Така или другояче си е трансформирал показанията. Без тия показания, аз не виждам какво има по делото ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР